Dues finques ocupades de València estan en risc d’assolar-se

La propietat vol enderrocar-les per a construir edificis nous, però primer cal resoldre què fer amb les persones que hi viuen

Les dues finques de València en perill d'ensorrament / À Punt NTC

L’Ajuntament de València ha reforçat la seguretat davant del risc de caure dues finques ocupades a València. La propietat vol enderrocar-les per a construir, però abans s'ha de solucionar la problemàtica de les persones que hi viuen, de diverses edats i sense recursos. Fa un mes, una baralla enmig del carrer entre dos grups d'ocupes va encendre les alarmes entre el veïnat més pròxim.

En el número 100 de la concorreguda avinguda de Peris i Valero de València hi ha dos pisos ocupats, i la setmana passada una disputa entre els ocupants per la connexió il·legal a la llum va acabar en batalla campal amb enfrontaments amb pals i atovons. Una baralla que va obligar a tallar el trànsit, ja que diverses de les persones que hi participaren envairen la calçada i van fer intervindre la policia, que va detindre sis persones. 

Els enfrontaments no s'han repetit i alguns dels que hi van participar ja se n'han anat de l’edifici. Altres queden a la vivenda, que amenaça ruïna, i qui més els pateixen són els que viuen a la finca que hi ha paret per paret. Amber, una veïna afectada d’origen anglés, ha indicat, en declaracions a À Punt, als quals sobretot els molesta el soroll. “Vivim paret per paret i sempre estan cridant i llançant coses”. Diu que han telefonat a la policia un parell de vegades ja preocupats pel que passava a l’altre costat de la paret.

Al carrer els ocupes no solen donar problemes i tracten de passar desapercebuts. En una de les dues finques afectades només estan ocupats els baixos; en l'altra, també la planta baixa i tres dels sis pisos. La idea de la propietat és tombar-les per a edificar nous habitatges, però abans s’ha de resoldre el problema de què fer amb les persones que els ocupen actualment. 

I la solució ha d’arribar prompte, perquè el risc d'assolar-se els edificis és important. Fa una setmana, arquitectes de l'Ajuntament i una empresa constructora feren proves per a comprovar l'estat de les finques, i aquest mateix dimarts s'han instal·lat noves malles a la façana per a evitar despreniments damunt dels vianants.

També et pot interessar

stats