Dues autores magribines inauguren un programa de residències creatives per a dones escriptores

La tunisiana Amel Mokthar Ayari i l'algeriana Houda Darwish estaran a Alacant buscant ambientació per a pròximes novel·les.

Dues autores magribines inauguren un programa de residències creatives per a dones escriptores

Dues autores magribines acaben d'arribar a Alacant, dins del programa Residència d'Escriptores posat en marxa per Casa del Mediterráneo. Passaran a la ciutat un mes amb un doble objectiu: conéixer la cultura local i desenvolupar nous projectes literaris. Es tracta d'una iniciativa innovadora, enfocada a posar en valor el paper creatiu de les dones als països del sud del Mediterrani.

Amal té 54 anys i va publicar la seua primera novel·la l'any 1984. Assegura que en aquell moment només hi havia sis dones escriptores a Tunísia, davant el centenar que hi pot haver hui. Els seus deu llibres se centren en la relació de la dona amb el món. Ara acaba a Alacant el seu últim relat, gràcies a aquest programa i explica que es tracta d'un regal, d'una oportunitat per al seu treball creatiu i literari.

L'altra escriptora resident aquests dies a Alacant és Houda Darwish i el seu perfil és ben diferent. Té 27 anys, és neonatòloga, periodista i activista algeriana. Li interessa la part emocional i humana de la societat i diu que a Alacant ha trobat bones fonts d'inspiració per a la seua sisena obra literària. De fet, Houda diu que l'ha sorprés l'esperit i la història de la ciutat i destaca que, des que ha arribat, té moltes ganes d'escriure.

Casa del Mediterráneo aposta per la qüestió de gènere al sud del Mediterrani

Casa Mediterráneo estrena així el programa de residències creatives per a escriptores, gràcies al qual autores dels països del sud del Mediterrani passen un mes a Alacant per a donar un nou impuls a la seua carrera. El director general de la institució, Javier Hergueta, ha explicat a À Punt Mèdia que després de la Primavera Àrab el desenvolupament social i intel·lectual de les dones en aquests països s'ha vist reduït de manera radical. Assegura que, fins i tot, hi ha casos d'escriptores que són perseguides. Per això, explica, volem oferir-los un temps i un espai on desenvolupar amb tranquil·litat la seua creativitat.

El programa preveu dur a Alacant fins a 18 escriptores magribines d'ací a l'estiu que ve.

També et pot interessar

stats