Dues alfàbegues de Bétera baten un nou rècord Guinness d'altura i superen els 2,86 metres

Aquest diumenge es farà el mesurament oficial i es verificaran les noves marques

Imatge d’arxiu de les alfàbegues de Bétera -
Imatge d’arxiu de les alfàbegues de Bétera / José Izquierdo (Europa Press)

Bétera (Camp de Túria) celebra aquest mes d'agost les seues festes en les quals, de nou, les alfàbegues han aconseguit un rècord Guinness d'altura deu anys després de l'últim. Dues de les setze plantes que eixiran de l'Hort de les alfàbegues dilluns han superat els 2,86 metres del 2012, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Aquest diumenge al migdia es farà el mesurament oficial i es verificaran les noves marques, segons ha detallat Ramón Asensi, mestre alfabeguer i encarregat que les alfàbegues lluïsquen majestuoses en les festes.

Des del mes de març passat, Ramón Asensi treballa sense descans a l'hort perquè les plantes òmpliguen els carrers de la localitat amb la seua aroma i fer l'ofrena de les alfàbegues, les més grans del món. Enguany, a més de les condicions meteorològiques, ha sigut "fonamental" la inversió feta en l'hort, amb la instal·lació d'un programador donat per un veí del municipi, per a controlar remotament el cultiu de les alfàbegues. 

D'aquesta manera, Ramón Asensi ha pogut combinar enguany el "secret millor guardat", amb un treball constant, la seua atenció diària i les noves inversions perquè l'emblema del municipi "supere any rere any la seua altura i lluïsquen grandioses", assenyala el consistori.

També et pot interessar

stats