El drama turc 'Brother’s Keeper' guanya la Lluna de València al millor llargmetratge de Cinema Jove

Antonia, la cinta de la valenciana Alba Just s'emporta el premi del públic al millor curtmetratge de la secció oficial

Imatge del rodatge de la pel·lícula guanyadora, 'Brother's Keeper'
Imatge del rodatge de la pel·lícula guanyadora, 'Brother's Keeper' / Cinema Jove

La pel·lícula Brothers Keeper, del director turc Ferit Karahan, ha resultat guanyadora del premi Lluna de València al millor llargmetratge en la 36 edició de Cinema Jove. El drama ambientat en un internat de l'est d’Anatòlia també s'ha alçat amb el premi del públic en el festival internacional de cinema organitzat per l’Institut Valencià de Cultura.

El film de Ferit Karahan, que es torna a projectar aquest dissabte a les 22:30 h, fa una reflexió sobre el creixent autoritarisme de la política turca i la repressió sobre la població kurda. El jurat ha valorat “la seva capacitat de traspassar fronteres gràcies a un viatge emocional ple de crítica i sentit de l'humor.”

L'òpera prima russa The Whaler Boy, de Philip Yuryev, ha estat destacada en els esments especials del jurat a la millor fotografia i direcció, “per captar, de manera sensible i precisa, els sentiments humans més profunds i la força colpidora dels paisatges”, així com “pel seu hàbil maneig del llenguatge cinematogràfic, en tots els seus aspectes i al màxim nivell, per a construir una pel·lícula senzilla i emotiva que arriba dins i roman”.

El premi a la millor interpretació ha estat també per a l'actor de The Whaler Boy, Vladimir Onokhov, i a l'actriu de Looking for Venera, Kosovare Krasniqi, “pel magnetisme de les actuacions d'aquests dos protagonistes, que sostenen les seues respectives pel·lícules”. L'esment especial del guió la reben Raphaël Balboni i Ann Sirot per la belga Madly in life.

Per part seua, el Premi del Jurat Jove al millor llargmetratge ha correspost a Ectasy, l'assaig el·líptic, retrat de l'experiència d'una jove amb l'anorèxia, de la directora brasilera Moara Passoni, que també rep el Premi CIMA, atorgat per l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals

Comèdia amb crítica intel·ligent

En la Secció Oficial de Curtmetratges, la Lluna de València ha estat per a Rehearsal del director nigerià Michael Omonua. El jurat jove de Curtmetratges Cinema Jove 2021, compost per 15 integrants, ha decidit atorgar el premi al Millor Curtmetratge a Oh Black Hole, de Renée Zhan, història amb una salvatge mescla d'estils i tècniques d'animació que il·lustren l'oda còsmica d'una jove que tem perdre-ho tot. Finalment, el premi del públic al millor curtmetratge ha sigut per al curtmetratge de la directora valenciana Alba Just, Antonia.

Premis repartits en webseries

En la Secció Oficial de Websèries, els premis han estat molt repartits. La Lluna de València a la millor Websèrie ha estat per a l'original sèrie argentina 1 de estos días, d'Andy Gorostiaga, que pot veure's a través d'Instagram.

La també argentina Cross, de Martin Vatenberg, s'emporta el premi del públic a la millor websèrie i obté esment especial al millor repartiment, mentre que The Communist’s Daughter, de Leah Cameron, obté el premi del jurat jove a la millor webserie, amb esments especials en fotografia i música.

Els esments especials a director i edició són per a l'australiana Love, Guns & Level Ups, mentre que el disseny de producció és per a l'equip de disseny de Dounia. Quant al guió, l'esment especial és per a Hitte, de Martijn Winkler.

També et pot interessar

stats