El drama de la immigració: una mare crida desesperada després de perdre el seu bebé en un naufragi

Open Arms ha publicat un dolorós vídeo en el qual una dona migrant busca en l'aigua entre crits al seu nadó de sis mesos.

Vídeo publicat a @openarms_fund (Twitter)

Una societat perd la seua dignitat quan dona l'esquena a les injustícies que toquen a la seua porta. Les imatges de vídeo que poden veure en aquesta notícia és l'aborronador crit dels milers de persones que perden la vida en les aigües del Mediterrani a la recerca d'una eixida. L'ONG Open Arms ha publicat aquest dolorós i dur vídeo, que és un colp al cor i les consciències i mostra el drama diari de milers d'immigrants. La que crida desesperada és una mare que busca el seu bebé enmig del caos. Lamentablement, el seu xiquet, va morir després de ser rescatat de l'aigua.

El bebé, de sis mesos d'edat, es deia Joseph i procedia de Guinea Conakry. Els metges de bord van poder reanimar-lo i estava esperant l'evacuació urgent amb altres persones també en estat greu pel naufragi, però finalment va morir. "El van recuperar de la mar en parada respiratòria, va remuntar, però hores més tard el seu xicotet cos no va resistir", relata Open Arms en el seu compte de Twitter.

Sense aquest vídeo Joseph seria una xifra més, que s'uniria als altres cinc migrants que han mort en aquest naufragi en el qual el vaixell humanitari espanyol ha rescatat les 111 persones que havien naufragat al Mediterrani central en una embarcació amb 259 persones a bord. Una mar que, segons va definir l'ONG, és "la fossa comuna més gran del planeta".

Durant la nit, han sigut evacuades a Itàlia en helicòpter dues dones, una d'elles embarassada, i un dels xiquets, així com un dels joves que va haver de ser reanimat després del naufragi. També ha sigut portat a Itàlia, juntament amb la seua mare, el cos de Joseph.

L'Open Arms, amb 259 migrants a bord

L'ONG va localitzat la barcassa, després de moltes hores buscant-la, i després va repartir jupetins i màscares. Poc després el sòl de l'embarcació va cedir i tots els seus ocupants van caure a l'aigua. Se sabia que la barca estava a la deriva des de dimarts, després d'hores de recerca, un avió de l'operatiu Frontex de la Unió Europea va precisar a Open Arms la localització. "Això és el que succeeix quan es queden abandonades durant dies les persones en la mar", han denunciat en les xarxes socials.

Es tracta del segon naufragi en les últimes vint-i-quatre hores, després que aquest dimarts moriren tretze persones, entre elles tres dones i un menor, en naufragar l'embarcació en la qual un grup de migrants pretenia travessar el Mediterrani per a fugir de la guerra a Líbia i arribar a les costes d'Europa, segons l'Organització Internacional de les Migracions. Aquest dimarts, Open Arms també va salvar 88 persones d'una embarcació molt danyada, amb gran quantitat de gasolina vessada a l'interior i en la qual entrava aigua.

Però els cooperants de l'ONG van haver de deixar de costat el dolor i el cansament per a assistir poques hores després una altra pastera amb 64 persones. "Som ja 263 persones vives i 6 cadàvers a bord de l'Open Arms. La vida i la mort sense sentit en la mar dels abandonats", ha escrit l'ONG en el seu compte en Twitter.

També et pot interessar

stats