Tornen a detectar el dragonet blau al Mediterrani tres segles després

El 2021 van trobar sis exemplars d'aquest invertebrat en quatre platges del Baix Segura

Dragonet Blau (Glaucus Atlanticus)
Dragonet blau ('Glaucus atlanticus') / Sahara Frost

Va ser l'agost del 2021 quan els primers banyistes es van adonar que hi havia xicotets invertebrats blaus encallats a la platja. El primer albirament de dragonet blau va ser el 19 d’agost a la cala de Las Estacas, a Oriola, on en van trobar tres. Dos dies després, a la platja de La Mata, a Torrevella, van veure tres exemplars més. Feia més de tres-cents anys que en tot el Mediterrani no se sentien notícies del Glaucus atlanticus , relaten Juan Antonio Pujol, Raquel López i Nicolás Ubero en la revista Quercus.

Els tres investigadors remarquen que és un fet "excepcional". També informen que els sis exemplars els van trobar vius, encara que hores després van morir. Un d'aquests autors, Pujol, és biòleg municipal a l'Ajuntament de Torrevella i centra les investigacions en els ecosistemes marins i terrestres del sud de la península Ibèrica.

Aquesta espècie hermafrodita es troba normalment als oceans temperats i les aigües tropicals arreu del planeta. El dragonet blau s’alimenta de meduses principalment i pot menjar grans exenplars amb les mandíbules quitinoses que té. El color característic li serveix per a camuflar-se en les aigües i protegir-se dels possibles depredadors, com els ocells que sobrevolen la mar.

Dragonet blau a la mà d'una persona
Dragonet blau a la mà d'una persona / Sahara Frost

També et pot interessar

stats