Dotze anys amb barracons al col·legi Bracal de Muro

L’AMPA exigeix celeritat en les obres del centre i Educació tornarà a adjudicar les obres per problemes amb l’adjudicatària.

Aules prefabricades del col·legi Brancal de Muro d’Alcoi en una imatge del curs passat
Aules prefabricades del col·legi Brancal de Muro d’Alcoi en una imatge del curs passat / @CsMurodeAlcoy

Les famílies de l’alumnat del col·legi Bracal de Muro d’Alcoi (Alcoià) es concentren per a demanar que s’acceleren les obres del nou centre. Tot i estar adjudicades, Educació les ha paralitzades per a tornar a adjudicar-les. Al·lega problemes amb l’adjudicatària. L’antiga escola es va enderrocar fa 12 anys i des d’aleshores les classes es fan en barracons.

La notícia de la nova adjudicació de l’edifici escolar ha causat una gran decepció en l’AMPA, segons ha assenyalat la seua presidenta, Rebeca Ferrer, en Les notícies del matí d’A Punt. Ferrer ha concretat que la comunitat educativa del col·legi Brancal està “molt disgustada” pel nou retard que implicarà aquest tràmit, ja que hi ha alumnes que han passat tota la seua estapa educativa estudiant als barracons.

La representant de l’AMPA ha afegit que l’alumnat està “en condicions insalubres” i suportant goteres curs rere curs. Fins i tot, ha manifestat que “hi ha hagut alumnes malalts que han hagut de matricular-se en altres centres perquè per les seues característiques no podien estar en les condicions dels barracons”.

En la concentració d’aquesta vesprada a Muro d’Alcoi es demanarà que s’acceleren les obres. “En una reunió que vam mantindre amb responsables de la Conselleria ens van dir que havien anul·lat el projecte per problemes amb l’empresa adjudicatària i que tornar a fer el procés portaria sis mesos més, però nosaltres el que volem és que els treballs s’acceleren al màxim”, ha insistit.

stats