Dormir la migdiada cada dia ajuda a controlar la hipertensió

Les dades formen part d’una nova investigació presentada en la 68a Sessió Científica Anual del Col·legi Americà de Cardiologia.

Les persones que dormen la migdiada tenen més probabilitats d’aconseguir una notable disminució de la pressió arterial.
Les persones que dormen la migdiada tenen més probabilitats d’aconseguir una notable disminució de la pressió arterial.

Les persones que dormen la migdiada tenen més probabilitats d’aconseguir una notable disminució de la pressió arterial en comparació amb aquelles que no ho fan. Així ho ha conclòs una nova investigació presentada en la 68a Sessió Científica Anual del Col·legi Americà de Cardiologia.

Aquest és el primer estudi que avalua prospectivament l’efecte del somni al migdia sobre els nivells de pressió arterial en persones la pressió arterial de les quals està raonablement controlada, segons els investigadors. El mateix equip d’investigació va descobrir prèviament que les migdiades estaven associades amb una reducció dels nivells de pressió arterial i que es prescrivien menys medicaments antihipertensius entre les persones amb lectures de pressió arterial molt altes.

Els investigadors han avaluat i registrat 212 persones durant 24 hores consecutives, entre altres aspectes, el temps de migdiada (la duració mitjana va ser de 49 minuts). En general, la pressió arterial sistòlica mitjana de 24 hores va ser més baixa entre aquells que van fer una migdiada, en comparació amb els que no ho van fer.

També et pot interessar

stats