Les dones valencianes ingressen només 78 cèntims per cada euro que cobren els homes

Un informe del Consell situa la bretxa salarial per raó de gènere a la Comunitat Valenciana en el 22,4%.

Per cada dona en un lloc directiu hi ha 2,8 homes, mentre que per cada una d’elles en una ocupació elemental hi ha 0,7 homes
Per cada dona en un lloc directiu hi ha 2,8 homes, mentre que per cada una d’elles en una ocupació elemental hi ha 0,7 homes

Un informe elaborat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball sobre la bretxa salarial per raó de gènere a la Comunitat Valenciana conclou que per cada euro cobrat per un home, la dona n’ingressa únicament 78 cèntims. D’eixes dades es desprén que la bretxa salarial entre homes i dones és del 22,4%.

Pel que fa a l’ocupació en el lloc de treball, les dones tendeixen a ocupar els de menor qualificació. Per cada dona en un lloc directiu hi ha 2,8 homes, mentre que per cada una d’elles en una ocupació elemental hi ha 0,7 homes.

Contractes i condicions més precàries

A més, la taxa de temporalitat entre les dones és 1,1 punts superior a la dels homes, i el percentatge de dones contractades verbalment supera en 3,8 punts el dels homes.

Un altre percentatge cridaner que s’extrau del document és el d’homes amb jornada parcial per a atendre necessitats familiars (2,3%). La xifra contrasta davant amb un 26% de dones, el que significa que les tasques de cures continuen recaient principalment en les dones.

Així mateix, el percentatge de persones subocupades per insuficiència d’hores (persones que treballen menys hores que el que és normal en el seu sector tot i desitjar treballar més hores) és 5,7 punts més alta entre les dones que entre els homes.

També et pot interessar

stats