Dones amb un paper clau en el desenvolupament sostenible

Coneixem tres dones que es dediquen a construir un futur més sostenible

Les dones tenen un paper clau en el desenvolupament sostenible / À Punt NTC

El concepte de desenvolupament sostenible va nàixer en un moment de gran creixement econòmic i globalització per a assenyalar que el creixement ha d’estar en equilibri amb el medi ambient i el benestar social. Perquè el desenvolupament sostenible siga ple, ha de ser també igualitàri, per això cal donar visibilitat a les dones que es dediquen a construir un futur més sostenible.

Arianna Renau Pruñonosa és una hidrogeologa que treballa tant per la Universitat Jaume I de Castelló com per a la Universitat de València i que estudia les aigües subterrànies i tot allò que les envolta, com ara la qualitat, la quantitat o la gestió. Una ciència en la que, a més d’investigar cal tractar amb molta gent, explica a À Punt NTC, per tal és imprescindible ser una bona comunicadora.  

Mari Carmen Miralles Tena enginyera agrònoma i es dedica a l’apicultura. Filla i neta d’apicultors compaginava ambdues coses fins fa uns anys, conta, quan es va adonar que li agradava més treballar amb les abelles i va passar a dedicar-s’hi a temps complet. Miralles afirma que venen uns anys difícils per al seu sector a causa del canvi climàtic, i subratlla la importància del paper de les abelles com a pol·linitzadores i facilitadores de la reproducció de les plantes, ja que, sense elles, la biodiversitat aniria despareixent. 

Naiara Cáliz és la creadora i directora creativa de Gregal Ecodisseny, una empresa que fa banyadors amb plàstics reciclats recuperats del fons marí de la mediterrània. Conta que la deixa “molt tranquil·la” saber que cadascún dels seus biquinis està fet amb quilos de plàstic que han sigut recuperats de la mar perquè “el model de consum que tenim és inviable”, assegura. 

També et pot interessar

stats