Les dones prenen els carrers per a declarar l’emergència feminista

Sota el lema “La nit serà violeta” han denunciat els assassinats i les violacions que encara pateixen.

VÍDEO | Les dones prenen els carrers per a declarar l’emergència feminista

El moviment feminista ha pres aquest divendres els carrers per a declarar l’emergència feminista i cridar contra les violències masclistes i la reculada en els drets de les dones. És una iniciativa de la plataforma feminista d'Alacant, que va sorgir per a rebutjar els crims masclistes de l'estiu i que s'ha estés a tot Espanya i part de Sud-amèrica.

Sota el lema “La nit serà violeta”, les organitzacions convocants han cridat les dones a eixir al carrer amb llums de color morat per a denunciar els assassinats i les violacions que encara pateixen.

Enguany 43 dones han sigut assassinades per les parelles o exparelles i 32 menors han quedat orfes. Des del 2003, any en què van començar a registrar-se els crims masclistes, 1.017 dones han sigut assassinades.

Experiment audiovisual a Dénia

Coincidint amb aquesta convocatòria, l’Ajuntament de Dénia ha patrocinat un experiment audiovisual que exposa els homes a situacions quotidianes de violència masclista.

En el marc d'aquesta convocatòria, la façana de l'Ajuntament de Dénia s'il·luminarà de color morat en senyal de suport i solidaritat amb la iniciativa.

També et pot interessar