Les dones ocupen el 36% dels llocs directius en empreses de la UE

Espanya té percentatges més baixos que la mitjana també en juntes directives i d'alta direcció.

Espanya té percentatges més baixos que la mitjana també en juntes directives i d'alta direcció
Espanya té percentatges més baixos que la mitjana també en juntes directives i d'alta direcció

Només el 36% dels llocs directius en empreses de la Unió Europea són ocupats per dones, segons un informe de l'agència estadística comunitària, Eurostat, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A Espanya aquest percentatge se situa en el 35%.

L'excepció és Letònia, on hi ha més dones que homes que ocupen llocs de direcció en les empreses (56%). Més equilibrat està el percentatge a Bulgària i Estònia, on arriba al 49% les dones directives.

En el pol oposat, se situen Luxemburg, on les dones a penes ocupen el 15% en llocs de direcció, seguit de Xipre (23%) i Països Baixos, Itàlia, Dinamarca i República Txeca (29% en cada cas).

Ocupa el lloc 17 del total dels 28

Espanya, amb el 35% de llocs de direcció ocupades per dones, està en el lloc 17 de la classificació dels 28. Se situa per darrere de Letònia, Bulgària, Estònia, així com Polònia i Eslovènia (47% en cada cas), Hongria (43%), Lituània i Suècia (42%), Irlanda (41%), Eslovàquia (40%), el Regne Unit (37%) i Bèlgica, França, Croàcia, Portugal i Finlàndia (36% en tots).

Les dones també estan infrarepresentades en les juntes directives d'empreses cotitzades a la Unió Europea, i a penes ocupen el 27% dels llocs en els consells d'administració. A Espanya, les dones només ocupen el 24% dels llocs.

Espanya tampoc aconsegueix la mitjana pel que fa a la taxa d'ocupació femenina de càrrecs d'alta direcció empresarial. Les dones només ocupen el 14%, tres punts percentuals per davall de la mitjana a la UE i percentatge que situa a Espanya en el nové lloc de la cua en la classificació.

També et pot interessar

stats