Dones que obrin camí

Ser la primera dona a arribar a un càrrec d´alta direcció o desfilar en una filà tradicionalment reservada a homes no és ni fàcil ni còmode.

Dones que obrin camí

La primera bombera en la Comunitat Valenciana va accedir al cos el 2016. La primera generació de policies municipals femenines, fa 36 anys. Encara són una minoria en ambdós serveis. Les dones representen el 51% de la població però només el 28% de càrrecs en l’Administració, l’11% en les reials acadèmies i el 19% dels alcaldes espanyols. A més, només un de cada quatre llocs directius està ocupat per una dona en les grans i mitjanes empreses espanyoles.

Elles dediquen el doble de temps que els homes a les tasques no remunerades com les domèstiques i les cures familiars. També suporten les pensions més baixes. Ser la primera dona a arribar a un càrrec d’alta direcció, a pilotar un avió de caça o a desfilar oficialment en la filà d’una festa tradicionalment reservada als homes no és gens fàcil ni còmode. Elles han obert un camí, en minoria, que altres han continuat.

         

Foto: documental "Promoción del 81"

        

        

També et pot interessar

stats