Les dones de l’Església reclamen “veu” en la institució per a posar fi a “la discriminació” que pateixen

El moviment Revolta de Dones es concentrarà diumenge a València per a demanar major participació femenina.

VÍDEO | Les dones de l’Església reclamen “veu” en la institució per a posar fi a “la discriminació” que pateixen

Les dones de l’Església reivindiquen més protagonisme dins d’aquesta institució. Demanen una “reforma profunda”, que pose fi a “la discriminació” que, segons consideren alguns col·lectius femenins del si de l’Església, pateixen les dones. Les que integren la institució, i algunes altres laiques, reclamaran tindre “veu i vot” en una concentració que tindrà lloc diumenge que ve davant de la catedral de València. 

Aquest col·lectiu de dones demanarà “visibilització” dins de l’àmbit eclesiàstic, com ha indicat en 20H NTC Montse Escribano, professora de Teologia de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València i membre de l'Associació de Teòlogues Espanyoles, que impulsa el moviment Revolta de Mujeres dins de l’Església. 

Per a aconseguir aquesta visibilització, creuen que el gènere femení “hauria de formar part de l’agenda pública de l’Església” i deixar d’argumentar en el “clericalisme” la discriminació de la dona en aquesta institució. “El clericalisme és una mala resposta a una vocació de dins de l’Església, suposa la comprensió errònia del poder”, ha matisat Escribano durant la seua intervenció. 

Representants religioses i laiques

L'assemblea Revolta de Dones a l'Església és una xarxa de dones i organitzacions femenines cristianes compromeses amb l'Església i amb la societat civil, fonamentalment en àmbits socials i pastorals. A la iniciativa de concentrar-se davant de les catedrals espanyoles per a demanar la visibilització de la dona ja s’hi han adherit més de 50 col·lectius i "centenars" de persones del conjunt de l’Estat.

També et pot interessar

stats