Les dones europees treballen gratis a partir d’aquest diumenge

A la Comunitat Valenciana ho estan fent des del 9 d’octubre.

Les dones espanyoles guanyen un 17% menys al mes que els homes

Les dones europees guanyen un 20% menys al mes que els homes, una xifra que en el cas de les dones espanyoles se situa en el 17%. Així ho ha donat a conéixer un estudi publicat per l’Institut Europeu per la Igualtat de Gènere en el mes d’octubre.

Aquesta diferència relativa de la mitjana salarial entre homes i dones és l’anomenada bretxa salarial. L’estudi mostra que encara és tan gran que si la traduïm a xifres és com si les dones treballaren 58 dies a l’any sense cobrar.

Les xifres a la Comunitat Valenciana són pitjors: apunten al fet que és com si des del 9 d'octubre estigueren treballant debades. 

  

L’estudi també revela que Espanya trau la pitjor nota quant a igualtat en l’apartat de poder. Només el 21% de les dones ocupen llocs dins dels consells d’administració de les grans empreses a Espanya: mentre que la mitjana europea se situa en el 25%, només a França la xifra arriba al 40%.

Amb l’objectiu de visibilitzar el talent femení i d’incentivar la presència de les dones en l’espai públic, l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya va crear el manifest #DóndeEstánEllas al març de 2018. A la iniciativa s’han unit més de 70 organitzacions.

Una major presència de les dones en el debat públic contribuiria a reduir la bretxa salarial, pel fet de poder optar a llocs millor remunerats en tasques de representació i, a més, generar referents femenins per a les noves generacions, clau perquè les dones deixen d’ocupar els llocs de treball pitjor remunerats”, ha assegurat la directora d’aquesta institució, María Andrés. 

La presentadora de la BBC Samira Ahmed ha donat visibilitat al problema aquesta setmana en portar a juí la seua cadena perquè li paga un 33% menys que a un altre presentador amb un programa similar. El cas ha obert una campanya contra la bretxa salarial amb el nom de “Camina amb Samira”.

També et pot interessar

stats