Les dones espanyoles treballen debades des d'aquest dijous

Espanya és el segon país europeu on més ha augmentat la bretxa salarial.

Les dones espanyoles treballen debades des d\'aquest dijous
Les dones espanyoles treballen debades des d'aquest dijous
07 de novembre 2019 - 07:30

Des d’aquest dijous fins a final d’any, les dones espanyoles no cobren per la faena professional, en comparació amb els homes. Així, les empreses "s'estalvien" un total de 55 dies en sous de treballadores, segons les últimes dades d'Eurostat corresponents a 2017.

Espanya, tal com es constata en l’estudi, és el segon país europeu on més ha augmentat la bretxa salarial, un 0,9%; mentre que al conjunt de la Unió Europea la bretxa ha descendit un 0,20%.

Segons la UGT, la bretxa salarial persisteix a Espanya per la resistència de les empreses a aplicar la regla bàsica d'igual salari per treball d'igual valor. El sindicat ha reclamat "més celeritat" en l'avanç de les polítiques d'igualtat i l’impuls d’una llei d'igualtat salarial per a eliminar la discriminació per raó de sexe de manera "eficaç i efectiva".

Les europees treballen debades des del 3 de novembre

Per la seua banda, les dones europees van començar a treballar "debades" des del 3 de novembre i només ocupen el 25% de càrrecs en consells d'administració de grans empreses, segons l'últim estudi que ha publicat l'Institut Europeu per la Igualtat de Gènere, el mes d'octubre.

L’informe revela que les dones europees guanyen al mes un 20% menys que els homes, una xifra que, en el cas de les espanyoles, se situa en el 17%.

També et pot interessar

stats