Dones embarassades denuncien que els neguen la vacunació

Tots els estudis que s'han fet sobre vacunació i embarassades avalen l’administració de les dosis

Dones embarassades denuncien que els neguen la vacunació

La vacunació contra la Covid per a les embarassades és recomanable i ha de seguir la mateixa pauta que la resta de la població, és a dir, per grups d'edat, segons les autoritats sanitàries. El grup d'atenció a la salut de la dona de la societat de medicina familiar denuncia que en molts casos els la neguen o els demanen informes innecessaris.

És el cas de Mónica, embarassada de cinc mesos, a qui la matrona li ha aconsellat que no es vacune. Però, a pesar de la recomanació de la sanitària, ha assegurat que ho contrastarà amb la seua metgessa d’atenció primària. 

Les expertes del grup d'atenció a la salut de la dona ho atribueixen al desconeixement d'alguns sanitaris. Les directrius tant de la Conselleria de Sanitat com del Ministeri són clares: totes les dones embarassades, independentment de l'edat o de l’etapa de gestació, poden vacunar-se.  

Tots els estudis que s'han fet sobre vacunació i embarassades donen una alta seguretat, suficient perquè l'administració avale la vacuna. Les embarassades no tenen més risc de contraure Covid, però sí més possibilitats d'entrar a l'UCI si es contagien.

També et pot interessar

stats