Les dones compleixen quaranta anys en la Policia Local de València

Quan es van incorporar al cos no podien conduir ni portar una arma

Dones policia de la primera promoció del cos al cap i casal
Dones policia de la primera promoció del cos a València / Policia Local de València

El 3 d'agost de 1981, 29 dones van fer història en convertir-se en les primeres policies locals de la ciutat de València. Durant més d'un segle, des de 1870, havien tingut vetat el seu accés al cos. La majoria d'aquesta promoció tenia entre díhuit i dènou anys i la pràctica totalitat ja s'ha jubilat.

Tot i que van ser destinades al Batalló de Circulació de la Policia Municipal, no podien conduir, no portaven arma i es van trobar amb la resistència de moltes persones que els recriminaven al carrer que llevaven el treball als homes o directament els enviaven a netejar a les seues cases.

La Fundació de la Policia Local va recuperar aquella història de superació i igualtat en un documental, Promoció del 81, estrenat en març de 2018 amb motiu de la celebració del Dia de les Dones i que es va emetre a la televisió d'À Punt Mèdia.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha anunciat que aquesta tardor es farà un reconeixement de totes les dones de la coneguda com a promoció del 81 en un acte en què també es retrà homenatge a totes les dones del cos.

També et pot interessar

stats