Les dones afrodescendents reivindiquen trencar els estereotips i fer canvis estructurals en la societat

Aquest dissabte es commemora el Dia Internacional de la Dona Afrodescendent, una jornada per a visibilitzar la situació de dones amb arrels africanes.

VÍDEO | Les dones afrodescendents reivindiquen trencar els estereotips i fer canvis estructurals en la societat

Aquest dissabte es commemora el Dia Internacional de la Dona Afrodescendent, una jornada per a visibilitzar la situació de dones amb arrels africanes, que cada dia s'enfronten a múltiples formes de discriminacions per raça, sexe, gènere, nacionalitat i estatus migratori.

A més de lluitar contra estereotips racistes i masclistes que afecten les dones afrodescendents de tot el món, el Dia Internacional de la Dona Afrodescendent també celebra les fites i la resistència de les dones negres en la ciència, les arts, l'esport, la política o l'activisme.

Veus contra els estereotips

El Moviment per la Pau a la Comunitat Valenciana ha realitzat un vídeo en què quatre dones afrodescendents parlen sobre diverses situacions a què s'enfronten cada dia i reflexionen sobre les seues aportacions a la societat, les seues potencialitats i sobre el caràcter resilient d'aquest col·lectiu al llarg de la història.

Isabelle i Rachel han col·laborat en aquesta peça audiovisual i han explicat a À Punt NTC les dificultats a les quals s'enfronten cada dia. Demanen trencar els estereotips i fer canvis estructurals en la societat. També demanen celebrar els triomfs de dones que tot i les barreres, han deixat la seua empremta en la història. A més, denuncien la criminalització que els estigmatitza i que els dificulta, per exemple, l'accés a la vivenda.

També et pot interessar

stats