Dones africanes i valencianes posen en marxa un micromecenatge per a reactivar el cultiu de verdures

Necessiten recaptar fons per a pagar un tractor que condicione el terreny i reparar algunes ferramentes

Dones integrants de l'associació, a l'horta on treballen
Dones integrants de l'associació, a l'horta on treballen / Afrolatidos

L'Associació de Dones Africanes de Paterna i la Comunitat Valenciana (AMAP) i l'Associació Col·lectiva AfroLatidos, amb seu a Paterna i Alboraia, respectivament, han posat en marxa una campanya de micromecenatge per a recaptar fons perquè les dones africanes puguen reprendre les activitats agràries a Paterna. Enguany tenen dificultats per a la preparació agrícola que requereixen els camps.

"Cada temporada, des de fa més de deu anys, plantem a l'abril, però en esta ocasió no hem pogut sembrar, perquè no tenim els mitjans suficients. Hem de pagar a una persona amb un tractor per a remoure la terra, reparar algunes eines trencades i comprar unes altres que necessitem, com una desbrossadora", ha explicat Aïssatou Ndye, presidenta d'AMAP.

Entre els actes programats dins de la campanya s'inclou una festa africana anomenada Kafeta, amb un sopar vegà, actuacions artístiques, tallers, una desfilada, una rifa i el relat de les integrants de l'associació. Tindrà lloc el pròxim dijous, 23 de maig, de 18:00 h a 23:00 h, al Centre Comunitari l'Horta de Benimaclet, a València. L'entrada és lliure i oberta a tot el públic interessat a donar suport a la causa.

Per a María Chaqués, presidenta d'AfroLatidos, estos projectes comunitaris "mantenen el compromís de les dones amb la terra, com a principals productores i proveïdores d'aliments". A més, "generen una oportunitat d'intercanvi intercultural entre el saber fer de l'agricultura africana i la valenciana".

També et pot interessar

stats