Donen per controlat l'incendi de Beneixama

S'obri al trànsit la carretera CV-657 i els propietaris de les casetes de la zona afectada poden anar tornant-hi amb precaució.

Imatge de l'incendi facilitada pel Centre de Coordinació d'Emergències

L'incendi forestal que es va declarar dilluns al migdia en una zona de pinada a Beneixama, a l’Alt Vinalopó, i que ha cremat 873 hectàrees, s'ha donat per controlat a les 9:00 d'aquest dimecres.

La Guàrdia Civil ha obert al trànsit la carretera CV-657, que estava tancada des de dilluns per a facilitar les tasques d'extinció dels efectius. A partit d'aquest moment, els propietaris de les casetes de la zona afectada poden anar tornant-hi amb precaució.

Aquesta mesura s'ha adoptat en la reunió de coordinació que ha tingut lloc a primera hora d'aquest dimecres per a avaluar la situació actual de l'incendi.

El foc havia obligat a desallotjar 84 persones dels seus habitatges i unes 40 cases estaven controlades pels equips d'extinció, encara que cap s'ha vist afectada per les flames.

El secretari autonòmic d'Emergències, Josep Maria Ángel, ha confirmat a Les notícies del matí que la investigació avança i tot fa pensar que es tracta d'un incendi intencionat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat que una vegada aconseguida l'extinció s'activarà una mesa post-incendi per a accelerar la recuperació de la zona boscosa afectada.

El 10% de les hectàrees cremades són cultius 

La Unió de Llauradors ha dit que aproximadament i de forma provisional el 10% de les prop de 900 hectàrees arrasades per l'incendi pot estar cultivada, sobretot amb ametlers i oliveres. A més, han posat en relleu que aquests camps cultivats i "en bon estat" han actuat de tallafocs.

D’altra banda, han assegurat que "diverses cases de camp que eren segona residència i unes altres on els agricultors guarden la ferramenta han quedat completament destrossades davant la virulència de les flames del foc".

També et pot interessar