Donar una segona vida als electrodomèstics per a allargar la vida del planeta

A Vila-real hi ha l'únic centre de recondicionament i venda d'aparells electrònics de la Comunitat Valenciana

Donar una segona vida als electrodomèstics / À Punt NTC

En contraposició al consum desmesurat del Black Friday, a Vila-real hi ha l'únic centre de recondicionament i venda d'aparells electrònics de la Comunitat Valenciana. Al taller Reciplana fa anys que són pioners a recondicionar rentadores, neveres o microones, però també aparells electrònics. 

Unes deixalles amb impacte mediambiental que augmenten any rere any i que, no només s'han de reciclar, sinó que cal donar-los un nou ús. Segons l'ONU, cada casa té un mínim de 40 aparells electrònics.

Reciplana és una empresa social vinculada a Cáritas que fomenta l'economia circular i la protecció del medi ambient i que, a més, ajuda a la reinserció laboral. L'economia circular redueix l'impacte d'este tipus d'aparells, dels quals només es recicla un 20% anualment. A més, en aquest cas és una eixida professional per a persones que s'han quedat fora del mercat laboral.

Aquest projecte social vol aconseguir també que fabricants i consumidors hi estiguen més conscienciats, ja que ampliant la vida útil dels aparells, allargarem la vida del planeta.

També et pot interessar

stats