Les donacions d'òrgans i trasplantaments creixen un 20% des de l’inici de l’any

De gener a maig s'han registrat 98 donacions d'òrgans i 189 trasplantaments als hospitals valencians

Les xifres de la donació d'òrgans i els trasplantaments als hospitals valencians
Les xifres de la donació d'òrgans i els trasplantaments als hospitals valencians / Marta Galindo

Durant els primers cinc mesos d'enguany, els hospitals del sistema sanitari valencià han viscut un increment d’un 20% en donacions d'òrgans i trasplantaments respecte a l'any anterior.

En concret, enguany per ara s'han registrat 98 donacions d'òrgans, davant de les 82 donacions de l'any anterior. Els hospitals que major nombre de donacions han registrat són l'Hospital La Fe (21), l'Hospital General d'Alacant (17), l'Hospital General de Castelló (15) i l'Hospital General de València (12).

Durant tot l'any 2020, es van registrar 197 donacions d'òrgans de cadàver, dels quals 72 van correspondre a donació en asistòlia (parada cardíaca) i 125 a mort encefàlica.

Amb motiu del Dia Nacional del Donant d'Òrgans, que té lloc aquest dimecres, la Conselleria de Sanitat Universal ha volgut agrair aquest gest solidari a la persona donant i als seus familiars. La consellera Ana Barceló ha recordat que gràcies a aquesta acció “tan altruista” s’aconsegueix salvar moltes vides. 

189 trasplantaments en cinc mesos

Durant els cinc primers mesos, els hospitals valencians han fet 189 trasplantaments d'òrgans. Això suposa un augment de més del 25% respecte al mateix període de l'any passat, quan es van fer 151 trasplantaments.

En concret, s'han fet 103 trasplantaments renals, 57 trasplantaments hepàtics, 8 trasplantaments cardíacs, 18 trasplantaments de pulmó i 3 de pàncrees.

Al llarg de l'any passat es van fer a la Comunitat Valenciana un total de 448 trasplantaments.

També et pot interessar

stats