La donació d'òrgans s'incrementa un 13% de gener a maig respecte a l'any anterior

Els hospitals valencians han fet 205 trasplantaments durant els cinc primers mesos d'enguany; més de la meitat, renals

Imatge d'arxiu d'una intervenció quirúrgica
Imatge d'arxiu d'una intervenció quirúrgica / Shutterstock

La donació d'òrgans als hospitals de la xarxa pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'ha incrementat un 13,10% durant els cinc primers mesos d'enguany respecte al mateix període del 2022, segons dades de la mateixa Conselleria. En concret, fins a maig del 2023, s'han registrat un total de 121 donacions d'òrgans enfront de les 107 efectuades l'any passat.

Per tipus de donació, cal destacar l'increment en un 26% de la donació en asistòlia, o donació a partir de persones la defunció de les quals ha sigut diagnosticada per criteris circulatoris i respiratoris. La donació i extracció d'òrgans a través de mort encefàlica també ha experimentat un augment d'un 5% durant aquests primers cinc mesos, mentre que la donació en viu es manté similar a la registrada el 2022.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Donant d'Òrgans el primer dimecres de juny (7 de juny), des de la conselleria han volgut agrair “la generositat i l'altruisme” de les famílies que, de manera voluntària, contribueixen al fet que altres persones puguen continuar vivint.

Quant a l'activitat de trasplantadora, durant els primers cinc mesos d'enguany els hospitals valencians han realitzat un total de 205 trasplantaments d'òrgans: 117 renals, 50 hepàtics, 15 cardíacs, 21 pulmonars i 2 de pàncrees.

També et pot interessar

stats