La donació d’òrgans a la Comunitat Valenciana augmenta d’un 20% el 2019

Entre gener i maig hi ha hagut 138 donants, 23 més que en el mateix període de 2018.

VÍDEO | La donació d’òrgans a la Comunitat Valenciana augmenta d’un 20% el 2019

La donació d’òrgans s’ha incrementat un 20% als hospitals de la xarxa pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública entre gener i maig de 2019 respecte el mateix període de l’any anterior, i ha arribat als 138 donants, pels 115 dels cinc primers mesos de 2018.

Així, si continua aquest ritme, la Comunitat Valenciana passaria de tindre 48,2 donants per milió de població a 62 donants per cada milió, de manera que així superaria la mitjana estatal. En concret, el nombre de trasplantaments realitzats en els cinc primers mesos ascendeix a 251, dels quals 137 són renals, 64 hepàtics, 9 cardíacs, 38 pulmonars i 3 pancreàtics.

Aquestes dades s’han donat a conéixer amb motiu de la celebració del Dia Nacional del Donant d’Òrgans, Teixits i Cèl·lules, que se celebra aquest dimecres.

El Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits és una iniciativa de la Federació d’Associacions de Malalts Renals (Alcer), al qual tradicionalment s’ha sumat el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. En l’actualitat compta amb el suport del conjunt de les federacions de pacients trasplantats.

També et pot interessar

stats