Ser dona, un obstacle per al tractament d'addiccions

Les carregues familiars i l'estigma social provoquen que sols un 15% de les persones ateses per Projecte Home siguen dones.

Només un 15% de les persones que Projecte Home ha atés en l'últim any a la província de València són dones.
Només un 15% de les persones que Projecte Home ha atés en l'últim any a la província de València són dones.

Projecte Home ha atés en l'últim any un miler de persones a la província de València per addiccions. D'aquestes, només un 15% són dones. El principal problema per a Vicent Andrés Martínez, director de l'organització, és que la dona té un major estigma social a l'hora d'acudir a aquest tipus d'ajuda. "Es penalitza més una dona que consumeix substàncies, com ara l'alcohol, que un home" i, per tant, "és un problema que s'oculta més", ha dit en la roda de premsa convocada hui a València. A més, ha afegit, "la dona és la que assumeix la criança dels fills i això és una dificultat a l'hora de seguir el tractament". Per això ha demanat més ajuda institucional per a permetre que puguen acudir als tractaments.

Pel que fa als més joves, una de les addiccions incipients més preocupants són les apostes en línia. Dels 83 menors de 25 anys atesos al centre, un 18% patia problemes amb aquest tipus de ludopatia. "És un fenomen que encara s'està incubant", ha explicat el director. "Però si han arribat fins ací és perquè hi ha molt al darrere", ha afegit. 

Els representants de l'organització també han destacat l'augment d'un 20% en el nombre de persones que s'han acostat a Projecte Home per a informar-se dels seus tractaments, ja siguen afectats directes o familiars. "Les addiccions són encara un problema per resoldre", ha dit Vicent Andrés, que ha recordat que demà faran una jornada de portes obertes que comptarà amb l'assistència de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i del bisbe auxiliar de València, Arturo Ros.

També et pot interessar

stats