La dona trobada en un abocador d’Almeria eleva a 40 les víctimes de violència masclista en 2018

Des del 2003, any en què es va començar a comptabilitzar, 966 dones han mort per violència de gènere.

El telèfon 016 és el número d'informació i assessorament jurídic per a les víctimes de violència masclista
El telèfon 016 és el número d'informació i assessorament jurídic per a les víctimes de violència masclista

La mort de la dona, el cos de la qual va ser trobat el passat 27 de setembre en l'abocador de Gádor (Almeria), és un crim masclista. Així ho confirma la subdelegació de govern a Almeria després de l'arrest de la seua parella, que al mateix temps era el seu proxeneta.

Segons les últimes dades de la delegació del govern per a la Violència de Gènere, a 11 d'octubre, les víctimes mortals ascendeixen a 40 en 2018 i a 966 des de 2003, any en què es van començar a realitzar les estadístiques. 

La dona, que residia en la localitat almerienca de Roquetas de Mar, tenia quatre xiquetes. D’aquesta manera s’eleva a 31 el nombre de menors orfes per violència masclista.

De les 40 víctimes mortals, onze havien denunciat el seu agressor i en sis casos tenien mesures de protecció en vigor. A més, en cinc casos, l'agressor havia infringit les mesures d'allunyament, una d'elles sense oposició de la víctima.

Així mateix, la delegació del govern ha confirmat en la seua última estadística dos casos de 2016, de manera que les assassinades d’aquell any ascendeixen a 47.

En el cas de la dona assassinada a Almeria,  la Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada a l’aeroport Adolfo Suárez de Madrid la seua parella. El presumpte autor de l’homicidi, de 30 anys, ha sigut arrestat en la terminal 4 de l’aeroport madrileny quan intentava fugir a Mauritània, el seu país d’origen, tal com ha informat la Direcció General de la Guàrdia Civil.

El telèfon 016 és el número d'informació i assessorament jurídic per a les víctimes de violència masclista i el seu entorn. Funciona les 24 hores, és gratuït i no deixa rastre en la factura telefònica, encara que pot quedar registrat en certs terminals. Les persones amb discapacitat auditiva o del parla poden contactar per missatge de text en el número 900116016.

També et pot interessar

stats