La dona trans insultada per la policia se'n va de Benidorm després de rebre amenaces

L'Observatori Valencià contra l'LGTBIfòbia ha indicat en un comunicat que tem per la seua integritat física.

Captura del vídeo en què dos policies insulten la dona
Captura del vídeo en què dos policies insulten la dona / À Punt NTC.

La dona trans a qui van vexar dos policies locals a Benidorm, uns fets que es van conéixer divendres a través d'un vídeo en Twitter, se n'ha anat de la ciutat després de rebre amenaces i coaccions i s'ha traslladat a un lloc segur. Així ho ha confirmat el director de l'Observatori Valencià contra l'LGTBIfòbia, Toño Abad, que assegura que han arribat a témer per la seua seguretat.

L'agent detingut va comparéixer davant del tribunal, que estava en funcions de guàrdia, després de passar la nit al calabós. El jutge va decretar llibertat provisional per a l'agent de la Policia Local de Benidorm que ix en un vídeo quan insulta una dona, mentre que un altre agent que va gravar els fets va quedar en llibertat, imputat d'un delicte d'omissió de socors.

En assabentar-se dels fets, l'Ajuntament de Benidorm va obrir un expedient disciplinari i ha suspés provisionalment de les funcions els dos agents de la Policia Local implicats en la vexació a una dona transsexual.

L'Observatori ha assenyalat que, després de posar-se en contacte amb la dona per ajudar-la en exercici d'acusació, la víctima ni entén el castellà ni l'advocat parla la llengua materna de la dona agredida. A més, tampoc va contractar el servei de cap traductor ni intèrpret per a tal fi.

També et pot interessar