La dona trans insultada per la policia a Benidorm declara al jutjat

Els fets van ocórrer el passat mes de maig i la Generalitat també s'ha personat en la causa.

La dona trans insultada per la policia a Benidorm declara al jutjat
La dona trans insultada per la policia a Benidorm declara al jutjat

La dona transsexual que dos policies locals van vexar a Benidorm el passat mes de maig està declarant pels fets aquest dimecres al jutjat d'instrucció número 4 de Benidorm. Abans d'entrar, ha explicat a À Punt que el dia dels fets venia de comprar el pa quan es va trobar els policies locals, que li van demanar que s'arrimara a parlar amb ells. “Vine ací, marieta, que volem parlar amb tu”, ha relatat a les portes del jutjat que li van dir els agents. També ha afegit que un dels policies va començar a insultar-la i a amaneçar-la a pesar que ella els explicava que no parlava castellà.

Les vexacions es van fer públiques a través d'un vídeo en Twitter. Explica que la Policia Local “és molt agressiva” i que les vexacions eren habituals. També ha recordat que va ser amenaçada, mesos després de presentar la denúncia, perquè la retirara. La dona trans, de fet, se'n va anar de la ciutat després de rebre amenaces i coaccions.

Per la seua banda, l'Ajuntament de Benidorm va obrir un expedient disciplinari i va suspendre provisionalment de les funcions els dos agents de la Policia Local implicats en la vexació a aquesta dona transsexual. Els fets van provocar una reacció general de denúncia i repulsa. La Generalitat es va personar en la causa i el Ministeri d'Igualtat va denunciar els fets davant la Fiscalia

També et pot interessar

stats