La dona robada portarà al Suprem l'absolució d'Eduardo Vela

L'Audiència Provincial de Madrid ha absolt el doctor perquè considera que han prescrit tots els delictes.

El doctor Vela, durant una de les compareixences al juí
El doctor Vela, durant una de les compareixences al juí / Arxiu

Inés Madrigal, la dona que va ser robada pel doctor Eduardo Vela fa 49 anys, ha anunciat que recorrerà davant del Tribunal Suprem la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid que determina l’absolució del metge per la prescripció dels delictes, tot i que reconeix que es va produir la sostracció.

La dona ha declarat que té una sensació "agredolça”. D’una banda, està "contenta" perquè es reconeix que la "van arrabassar" de sa mare, però, d’altra, decebuda perquè s'han considerat prescrits els fets. Al seu juí, el tribunal hauria d'haver sigut "valent" i haver-se "tirat a l'arena".

L'Audiència Provincial de Madrid ha absolt Vela, de 85 anys, únic acusat en el primer judici de xiquets furtats a Espanya, per haver prescrit tots els delictes.

El doctor Vela era l'únic acusat en aquest primer judici de nadons robats que arriba als tribunals. En la sentència, la secció setena de l'Audiència de Madrid el considera responsable de tots els delictes -detenció il·legal, suposició de part i falsedat en document oficial- però l'absol de tots en determinar que l'inici de la prescripció va ser el 1987, quan Madrigal va complir la majoria d'edat.

Vela està acusat de participar en el robatori d'Inés Madrigal el 1969 en la clínica Sant Ramón de Madrid, on també treballava Sor María Florència Gómez Valbuena, la primera persona a la qual un jutge va obrir diligències a Espanya per un cas d'aquestes característiques i que va morir quatre dies després de ser cridada a declarar, en 2013.

El doctor va participar en el robatori de la criatura a la mare biològica per a després entregar-la a una dona estèril, a qui li havia recomanat fingir un embaràs amb coixins.

Amb tot, la resolució no és ferma i contra la mateixa es pot interposar recurs de cassació davant la sala II del Tribunal Suprem.

La fiscalia demanava una pena d'11 anys de presó pels delictes de sostracció de menors, suposició de part i falsedat en document oficial. L'acusació en sol·licitava 13 i la defensa del ginecòleg l'absolució del seu client.  

També et pot interessar

stats