La dona acusada d'assassinar el marit a Alacant el 2018 nega haver-lo mort

La policia no creu la versió de l'esposa, perquè una agent va presenciar el crim.

Primera sessió de la vista oral, aquest dilluns, amb l'acusada al centre
Primera sessió de la vista oral, aquest dilluns, amb l'acusada al centre / À Punt

La dona acusada de matar el marit als quinze dies de celebrar les noces després de fingir una discapacitat física ha negat aquest dilluns els fets. El juí, amb jurat popular, ha començat al matí a l'Audiència d'Alacant. Conchi, la dona, està acusada d'haver comés el crim amb l'ajuda del cuidador d'ella, també encausat, i s'enfronta a una pena de 30 anys de presó per un delicte d'assassinat. Una agent de la Policia Nacional fora de servei va ser testimoni.

En la vista oral la dona ha defensat que no va matar el marit. Segons ha explicat al tribunal, la nit del 20 d'agost del 2018 van quedar en un aparcament de la platja de l'Albufereta d'Alacant per anar a sopar. En arribar-hi van sentir uns crits perquè algú havia mort el seu marit, de 69 anys, amb qui s'havia casat dues setmanes abans.

Ella, que ha assegurat que es va arrossegar "com va poder" al lloc d'on procedien els crits, va veure la víctima estesa a terra, que va balbucejar una cosa semblant a: "El meu fill me la va clavar al cor". Segons el relat de l'acusada, en aquest moment també va veure una tercera persona que va pujar a un cotxe, però no li va reconéixer la cara. "Somnie molt aquesta persona per a intentar esbrinar qui era, però no ho sé", ha afegit Conchi.

Després va arribar la policia i la dona ha manifestat que una agent li deia que havien matat la víctima per a agafar els diners d'ell i l'assegurança de vida. "Jo deia que no era cert, que jo sabera el meu marit no tenia assegurança de vida ni béns de res".

El presumpte còmplice de Conchi, Francisco Pérez, ha ratificat la versió de l'esposa en assenyalar a un desconegut com a autor del crim. En la compareixença davant el tribunal, el cuidador ha dit que en arribar al lloc dels fets va sentir com dues persones es barallaven i que, en aproximar-s'hi, un d'ells "va saltar per damunt del capó d'un cotxe i va pujar en un altre vehicle". Segons la seua versió, els hi esperava algú al volant i amb el vehicle en marxa. La segona persona, que "regalimava sang per tots els costats", era la víctima. L'acusat ha assegurat que se'l trobà greument ferit i que la víctima li va murmurar que el fill "li l'havia clavada en el cor". No obstant això, ha negat que atribuïra el crim al fill del mort.

La policia no dona credibilitat a aquesta versió, ja que aquell 20 d'agost del 2018 una agent que estava fora de servei va sentir els crits de la víctima i en arribar-hi va veure que li clavaven un tornavís vint vegades fins a causar-li la mort.

Un crim amb "acarnissament"

El fiscal del cas manté que va ser un atac per sorpresa i que la víctima no va tindre temps de reaccionar. Segons ha expressat davant el jurat el representant del ministeri públic, els acusats es van abalançar sobre la víctima, llançaren l'home a terra i li clavaren repetidament un tornavís. "Entenem que hi concorre acarnissament perquè només hi ha una ferida mortal. La resta anaven dirigides a causar dolor i patiment, abans de produir la mort", ha afirmat el fiscal.

Els dos processats en el cas s'enfronten a altes penes. La Fiscalia demana 30 anys de presó per a la dona i 28 per al cuidador, així com una indemnització per a cadascun dels tres fills de 50.000 euros. L'acusació particular puja la petició de penes a 31 anys de presó. Mai no s'ha sabut el mòbil de l'assassinat, segons l'acusació.

També et pot interessar

stats