Domus Vi obri una investigació interna sobre possibles maltractaments a residents en el centre de Llíria

La consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, assegura que les irregularitats en les residències del grup empresarial no són casos aïllats.

Cartell a l'entrada a la residència Domus Vi de Llíria
Cartell a l'entrada a la residència Domus Vi de Llíria / À Punt NTC

L'empresa DomusVi, que gestiona la residència Jardines de Llíria, al Camp de Túria, ha obert una investigació interna per a “depurar responsabilitats” sobre els suposats maltractaments a interns difosos els últims dies a través d'un vídeo en el qual es podia veure com alguns residents estaven lligats, a soles i sense la supervisió del personal. Aquesta investigació se suma a les que ja han iniciat la Fiscalia de València i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

L'empresa ha “condemnat rotundament les imatges emeses” i ha lamentat “profundament el dolor que aquestes imatges i els fets que reflecteixen, fora de context, hagen pogut causar” tant als familiars dels seus residents com als treballadors del centre.

Així, la direcció de la residència s'ha tornat a posar a la disposició de les famílies per a atendre les seues preguntes. Precisament, els familiars dels residents han assegurat que presentaran una denúncia conjunta contra el centre i han reivindicat que ja fa temps que denuncien irregularitats en el tracte als seus majors.

És el cas d'Isabel Moya, que, en Les notícies del matí, ha explicat que ha alertat en unes quantes ocasions la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives sobre la situació del seu oncle, però que mai ha rebut una resposta.

Moya ha explicat que paga una mitjana d'uns 1.575 euros al mes per un servei que no se li està donant de manera correcta i que, des de la residència, tampoc ha pogut establir contacte amb ningú perquè li done explicacions, tot i haver enviat gran quantitat de queixes.

Per la seua part, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que aquest no ha sigut un cas aïllat sinó que s'ha generalitzat en altres residències de l'empresa DomusVi de la resta d'Espanya. Això podria ser una conseqüència d'atendre a qüestions de "mentalitat de fons d'inversió".

El personal del centre reivindica la seua professionalitat

Els treballadors del centre Domus Vi han reivindicat, davant els mitjans de comunicació, la seua professionalitat. En un comunicat, l'empresa acusava el vídeo que s'havia fet públic d'haver sigut manipulat, afirmació a la qual també s'ha sumat aquest col·lectiu.

També et pot interessar

stats