Dolores rebutja el pla de gestió de risc d'inundacions de la Confederació Hidrogràfica del Segura

Els 1.600 regants del Sindicat General d'Aigües de Dolores, el veïnat i l'Ajuntament s'oposen a rebre l'excés d'aigua del riu

Una imatge de Dolores inundat, en arxiu / À Punt NTC

El municipi de Dolores (Baix Segura) no vol convertir-se en una “zona de sacrifici” en cas d'una nova DANA. Tant per als regants, com per a l'oposició i l'Ajuntament, el nou pla de gestió de risc d'inundacions que preveu la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) i les infraestructures de desaigüe que planteja no són acceptables, ja que desviaria els cabals cap al municipi. 

Entre els 1.600 regants que té el Sindicat General d'Aigües de Dolores hi ha un rebuig total al futur pla. Damunt la taula tenen l'esborrany, que preveu corredors verds que obligarien Dolores a rebre l'excés d'aigua que no cap al riu quan ve una gran avinguda.

Antonio García, del Sindicat de Regants, ha explicat que el riu és l'únic aqüeducte que ha d'absorbir l'aigua, netejant-lo i ampliant-lo. El govern municipal també s'ha declarat en contra de les previsions de la Confederació Hidrogràfica, que pretén la renaturalització del llit del riu. “No es tracta d'un corredor verd, sinó d'invertir en les infraestructures existents, perquè l'aigua isca com més prompte millor. Parlant amb la Confederació m'han assegurat que aquest pla no eixirà sense el consens de la ciutadania i la Generalitat”, ha assegurat l'alcalde de Dolores, Joaquín Hernández.

Durant la DANA del 2019, la pluja va fer desaparéixer durant quasi dos mesos bona part d'aquest terme municipal, que es troba en la cota més baixa de la comarca. Hui dia, el riu quasi no es veu entre les canyes.

També et pot interessar

stats