Dol per les víctimes de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament d’Alacant ha guardat un minut de silenci i les banderes de les Torres dels Serrans de València ja onegen a mig pal.

Minut de silenci a l'Ajuntament d'Alacant

El dol per les víctimes de la Covid-19 ja ha començat a la Comunitat Valenciana, on la pandèmia ha deixat més de 1.400 morts, i vora 27.000 a tot Espanya.

L’Ajuntament d’Alacant ha guardat un minut de silenci i l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, ha dit que les persones que moren per la pandèmia no s’han d’oblidar i que encara no s’ha d’“abaixar la guàrdia contra el coronavirus”. Les banderes dels edificis públics onejaran a mig pal durant 10 dies, una imatge que ja s’ha pogut veure a les Torres dels Serrans de València.

El Consell de Ministres ha aprovat la declaració de deu dies de dol oficial en tot Espanya a partir d'aquest dimecres, una iniciativa que pretén ser un “reconeixement” a les víctimes.

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha recordat que huit de cada deu morts eren majors de 70 anys, “que van ser els que van treballar per a establir les bases de l'estat social”. “Honrarem la seua memòria amb un gran acte presidit pel cap de l'Estat”, ha explicat.

En un tuit, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que aquesta mesura excepcional pretén mostrar “el dolor i el reconeixement” pels morts.

També et pot interessar

stats