El DOGV publica l'ampliació de les restriccions per la Covid-19 fins al 28 de setembre

La principal novetat d'aquesta resolució és que les restriccions també s'aplicaran als establiments de joc.

El DOGV publica l'ampliació de les restriccions per la Covid-19 fins al 28 de setembre
El DOGV publica l'ampliació de les restriccions per la Covid-19 fins al 28 de setembre

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons la qual s'acorda prorrogar les mesures adoptades per a frenar la propagació de la Covid-19, consensuades en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. D'aquesta manera, les restriccions estaran vigents durant 21 dies més, fins al 28 de setembre.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va anunciar aquesta pròrroga de les mesures imposades el 17 d'agost, després de reunir-se dissabte amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a avaluar la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana.

Aquestes restriccions inclouen la suspensió de l'activitat de l'oci nocturn, la prohibició de fumar al carrer, a les terrasses i a les platges si no es pot guardar la distància interpersonal de dos metres i el tancament de tots els establiments d'hoteleria i restauració a la una de la matinada.

La principal novetat d'aquesta resolució és que les restriccions també s'aplicaran als establiments de joc. En concret, els establiments considerats com casinos de joc, sales de bingo, salons de jocs, salons recreatius i locals específics d'apostes, també hauran de tancar abans de la una de la matinada, sense que puga permetre's l'accés de nous clients a partir de la mitjanit. Aquestes mesures s'aplicaran cada dia de la setmana, inclosos els festius.

Puig també va informar que aquesta setmana la Generalitat signarà un conveni amb el Ministeri de Sanitat per a implantar l'aplicació Radar COVID a la Comunitat Valenciana.

Alacant insta el Consell a obrir les terrasses d'establiments d'oci nocturn

L'Ajuntament d'Alacant ha demanat al Consell que permeta l'obertura de les terrasses dels pubs i establiments d'oci nocturn, com ocorre amb les cafeteries i restaurants. Així, ha aclarit que està d'acord que no s'òbriga l'interior d'aquests locals, però no així les terrasses.

Per a Barcala, la restricció de la Generalitat és tan "genèrica que provoca greuges comparatius que no tenen cap sentit", ja que "tens una terrassa oberta d'una cafeteria, una altra oberta d'un restaurant i a continuació la del pub tancada perquè aquesta activitat ha sigut suspesa".

També et pot interessar

stats