Els docents, pendents del nou calendari de vacunació

Es consideren diverses possibilitats per a reprendre l'administració de dosis, suspesa sobtadament, a aquest grup de població.

Dosi de la vacuna d'AstraZeneca
Dosi de la vacuna d'AstraZeneca
19 de març 2021 - 13:22

Després que els organismes de la Unió Europea s’hagen reafirmat sobre l’ús de la vacuna d'AstraZeneca en la lluita contra la Covid-19 i que a Espanya la ministra de Sanitat, Carolina Darias, confirmara que el dimecres que ve es reprendrà la vacunació a Espanya amb aquestes dosis, s'obri un nou panorama per als docents de la Comunitat Valenciana, que van veure com els van cancel·lar el seu torn de manera sobtada.

Aquesta setmana de Falles i festius era vital, ja que no comprometia la seua tasca habitual als centres educatius. No obstant això, ara el calendari ha de ser un altre i les administracions han d'organitzar-lo per tal que la vacunació no afecte les classes.

Aquest dissabte està prevista una reunió entre la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a redissenyar la vacunació general i, concretament, la dels més de 116.000 docents que anaven a rebre la primera dosi.

De moment, el 26 i 27 de març es manté suspesa la vacunació, però hi ha temps per a reactivar-la i afegir-la durant els festius de Setmana Santa.

Fins ara els grups de població que estaven rebent la vacuna d’AstraZeneca, abans de la paralització pels casos de trombosi, eren sanitaris, cuidadors no professionals, forces de seguretat i treballadors d'institucions penitenciaris menors de 55 anys.

També et pot interessar

stats