Els docents interins amb Covid-19 o en quarantena mantindran la plaça adjudicada

La Conselleria d'Educació i sindicats han firmat una modificació en el sistema de provisió de llocs de treball en règim d'interinitat.

Una de les aules d'un centre educatiu valencià en una imatge d'arxiu
Una de les aules d'un centre educatiu valencià en una imatge d'arxiu / À Punt

La Conselleria d'Educació i els sindicats han firmat aquest dilluns un acord que modifica el sistema de provisió de llocs de treball en règim d'interinitat. La modificació estableix que els docents interins afectats per coronavirus o en quarantena als quals se'ls haja adjudicat una plaça abans de l'inici del curs escolar no la perdran i s'incorporaran al lloc en acabar la baixa.

El nou text estableix que els docents que presenten incapacitat laboral transitòria per la Covid-19 prèvia al dia de la seua presa de possessió de la plaça podran optar a la plaça adjudicada. Un altre aspirant a interinitat cobrirà el lloc fins que la persona amb plaça adjudicada puga reincorporar-s'hi, segons recull l'acord.

Es beneficiarà de la mesura el professorat interí de baixa per donar positiu en coronavirus o aquell que estiga en quarantena durant l'inici de classes, que no perdrà seua plaça. D'aquesta manera, l'acord equipara així la baixa laboral per coronavirus a les de maternitat, paternitat, adopció o acolliment.

Aquesta modificació afecta el professorat interí al qual se li va adjudicar una plaça el 7 d'agost i a aquell a què se li adjudique en els primers dies de setembre. L'acord no és aplicable després de les adjudicacions d'inici de curs.

També et pot interessar

stats