La doble velocitat dels hospitals valencians: alguns sense cues i altres amb saturació de pacients

Centres hospitalaris com el de la Ribera, la Marina Baixa o el Clínic de València tenen grans saturacions, mentre que en altres la situació és tranquil·la

Imatge d'arxiu de les urgències d'un hospital valencià / À Punt NTC

Alguns hospitals de la Comunitat Valenciana, com el General i el Clínic de València o el de la Ribera a Alzira, tenien a primera hora d'aquest dimarts desenes de persones esperant llit per a ser ingressades, alguns amb cues de fins a quatre dies.

Segons dades facilitades pel sindicat CCOO PV, el General de València tenia a primera hora setanta persones esperant llit per a ser ingressades, tres de les quals des de fa quatre dies, i s'havien suspés intervencions quirúrgiques.

A l'Hospital de la Ribera, a Alzira, hi havia a les 09:00 hores trenta persones pendents d'ingressar. Al de la Marina Baixa, es van veure aquest dilluns 234 urgències i dimarts ha començat amb dèsset persones esperant que se'ls assigne habitació. També hi havia saturació al Clínic de València, on 27 ingressos que havien d'haver pujat a planta continuen en urgències.

Hospitals amb normalitat assistencial

Per contra, a l'Hospital Arnau de Vilanova, a València, la situació a les 11:00 hores era “tranquil·la” i “sense problemes per a ingressar”, segons el sindicat. “No hi ha saturació excepte algun moment puntual, per exemple, el dilluns a la vesprada, moment de més pressió assistencial” han afirmat.

Actualment, l’ocupació a l'Hospital d'Elx (Baix Vinalopó) és del 85%, del qual un 30% correspon a l'àrea d'urgències. A primera hora només hi havia dos pacients a l'espera d'ingressar, però amb llit ja assignat, segons les mateixes fonts. A més, en pediatria l'ocupació és del 80% i a les 10:00 hores, l'àrea d'urgències pediàtriques estava buida.

En el General d'Alacant, l'Hospital de la Plana de Castelló i l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi la situació, si bé hi ha moments de saturació, funciona amb relativa normalitat. En el d’Alcoi, tenen una mitjana d'espera de set a huit hores, on els pacients en espera d'ingressar solen fer-ho al dia i els metges veuen una mitjana de 150 pacients per torn.

També et pot interessar

stats