Diversos banquets de ceràmica promouen l'ús urbà del taulell a Castelló

El taulell és el sector econòmic més important de les comarques de la capital de la Plana.

Bancs de ceràmica que s'han instal·lat a la rodalia del Palau de la Festa de Castelló.
Bancs de ceràmica que s'han instal·lat a la rodalia del Palau de la Festa de Castelló.

La instal·lació de deu bancs de ceràmica en zones emblemàtiques de Castelló pretén reivindicar la qualitat i polivalència del material ceràmic per tal d'afavorir-ne l'ús en l'obra pública. El taulell és el sector econòmic més important de les comarques de la capital de la Plana. 

Sis d'aquests bancs  estan emplaçats  als voltants del Palau de la Festa. Les estructures  es corresponen amb el model Minimal, fabricats amb una composició de peces ceràmiques en colors blanc, roig, groc, taronja, morat i verd i l'estructura metàl·lica en blanc. Aquesta gamma cromàtica s'adiu amb el disseny de la façana ventilada del Palau, també realitzada amb ceràmica i un dels edificis moderns més singular que té en aquests moments la capital de la Plana.

També se n'han instal·lat quatre unitats més en la plaça Teodoro Izquierdo, a la rodalia de l'estadi del Castàlia. En aquest cas, els bancs són del model Circle, fabricats amb peces ceràmiques que formen franges en blanc i negre. A més s'assemblen a la bandera  del Club de Futbol Castelló i  estan envoltats duna estructura metàl·lica negra.

 Els projectes s'emmarquen dins de diverses actuacions entre el municipi i el sector empresarial per a promoure la ceràmica en els espais urbans, apostar per la seua qualitat i reivindicar la seua polivalència.  Unes actuacions entre les quals està l'anomenada Taula Tècnica de la Ceràmica per a impulsar l'ús d'aquest material en l'àmbit públic, analitzar-ne les possibilitats i arribar a consensos en la utilització del taulell en l'obra pública.

També et pot interessar

stats