Octubre s'estrena amb temperatures d'estiu rècord a l'interior

A la Costera, Canals ha registrat la màxima més alta amb 37,1 °C

Continua la calor en octubre

Octubre ha arribat amb un oratge pràcticament estiuenc i unes temperatures històricament altes per a aquestes dates. Un primer diumenge del mes amb molta calor i sol, que ha deixat imatges inusuals, com els banys a la platja i els rius d'arreu del territori valencià.

Si aquest dissabte els termòmetres marcaven 34 °C a Anna (Canal de Navarrés), Sumacàrcer, la Pobla Llarga i Carcaixent (Ribera Alta), diumenge la calor no ha amainat i encara s'han superat els registres del dia anterior. Avamet ha publicat que s'han batut els rècords d'octubre en moltes poblacions d'interior i marca els 37,1 °C de Canals com la temperatura més alta de tot el territori.

Les comarques centrals han registrat les temperatures més altes, amb xifres com els 36,8 °C de Sumacàrcer, els 35,4 °C de Bicorb o els 35,3 °C de Xàtiva. Però també, encara que més baixes, són destacables les temperatures en zones com Ademús, amb 34,7 °C, ja que el marge amb els registres comuns en aquestes dates és major.

Segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, a les comarques del nord s'han mesurat 29,8 °C a Morella i Vilafranca, 28,8 °C a Castelló de la Plana i 27,2 °C a Castellfort. Quant a les comarques del sud, les temperatures màximes han sigut de 32,4 °C a Alacant, 32,1 °C a Alcoi o 31,5 °C a Xàbia.

Lleuger descens tèrmic per a dilluns

Després del pic de calor registrat diumenge, dilluns notarem un descens tèrmic d'entre 3 °C i 4 °C. Continuarem tenint temperatures superiors a les normals per a l'època de l'any, però ja difícilment s'arribarà als 35 °C. De fet, a l'interior central i sud s'esperen màximes de 30 °C i 32 °C, mentre que a la resta tindrem valors màxims de 27 °C a 30 °C.

També et pot interessar

stats