Diumenge es recupera l'horari d'estiu, enmig del confinament

El rellotge s'avança una hora, de manera que a les 02:00 hores seran les 03:00 hores.

Diumenge es recupera l'horari d'estiu, enmig del confinament
Diumenge es recupera l'horari d'estiu, enmig del confinament

Aquest diumenge, 29 de març, es recupera l'horari d'estiu i els rellotges s'avançaran una hora, de manera que a les 02:00 hores seran les 03:00 hores, una cosa normal si no fora perquè en aquesta ocasió el canvi ve acompanyat d'una alarma sanitària i 14 dies més de confinament.

Als efectes que l'avançament de l'hora pot tindre en el ritme del son, la lluminositat o el consum energètic s'uneix, en aquesta ocasió, de manera excepcional, l'ansietat que pot generar en algunes persones el confinament en casa, amb motiu de la pandèmia de coronavirus.

L'horari d'estiu es prolongarà fins a la matinada del diumenge 25 d'octubre, segons s'estableix en la directiva europea 2000/84/CE, que continua vigent, sense excepció, en tots els estats membres de la Unió.

La modificació horària està subjecta actualment a un estudi dels respectius països que integren la UE, després que la Comissió Europea va fer en 2018 una consulta pública en què més del 80% dels 4,6 milions de ciutadans que van participar es van mostrar a favor d'acabar amb aquests canvis d'hora.

També et pot interessar

stats