Fins diumenge, dispositiu especial per l'arribada de la massa de fred polar

La Policia Local de València estima que 400 persones dormen al carrer a la ciutat de València.

Fins diumenge, dispositiu especial per l'arribada de la massa de fred polar
Fins diumenge, dispositiu especial per l'arribada de la massa de fred polar / @policialocalvlc

Es posa en marxa l'operació fred de l'Ajuntament de València per l'arribada d'una massa de fred polar. És un dispositiu extraordinari per a donar cobertura a grups de risc com ara les persones majors que viuen a soles o tenen malalties cròniques, famílies en situació de precarietat i, sobretot, persones que dormen al carrer sense protecció.

Segons el responsable de la Unitat de Convivència i Seguretat de la Policia Local de València en Les notícies del matí, Fernando de las Heras, no hi ha un cens de persones que pernocten a la via pública, però estima que n’hi deu haver més de 400 a València i que moltes d'elles solen dormir en zones, com ara l'antic llit del riu Túria, on baixen molt les temperatures. 

L'operació comença aquest dijous i acabarà diumenge, quan està previst que es normalitzen les temperatures. Es repartiran mantes, roba d'abric, menjar calent i s'ha previst també atenció sanitària, trasllats a dependències municipals i hospitals. 

 

La Policia Local de València treballarà en coordinació amb la Creu Roja per a dur a terme aquest dispositiu especial. 

Alerta del 112 i dispositiu de la Conselleria d'Igualtat

Tots els pobles de la Comunitat Valenciana estan en alerta. El Centre de Coordinació d'Emergències 112 ha emés un avís especial per l'episodi de fred que arriba aquest dijous al territori valencià i que ja provoca la baixada de temperatures. Recomana als municipis i als organismes amb competències en serveis socials i sanitaris que mantinguen especial atenció als grups de risc i a l'estat de la xarxa viària per la possible presència de plaques de gel. Així mateix, demana a la població que tinga precaució amb les estufes.

Per la seua banda, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives ha activat el protocol per als ajuntaments, les entitats i les ONG. A Casa Caritat de València enllesteixen els detalls de l'ampliació que han dut a terme amb les places addicionals de l'alberg Bona Nit.

També et pot interessar