Diumenge continua l'ascens tèrmic que encara serà més pronunciat dilluns i dimarts

Al començament de la setmana podrien superar-se els rècords històrics registrats al desembre a la Comunitat Valenciana

Les altes temperatures despuntaran dilluns i dimarts
Les altes temperatures despuntaran dilluns i dimarts / Biel Aliño (Efe)
10 de desembre 2023 - 06:30

Les temperatures continuen a l'alça al territori valencià després d'un dissabte en què s'han superat els 23 °C a Alacant i els 22 °C a Xàtiva, Pego o Rojals. Aquest diumenge s'esperen fins a 25 °C al litoral del golf de València i unes màximes que oscil·laran en general entre 19 °C i 24 °C.

En les zones del litoral i prelitoral es registraran les xifres més altes, que arribaran als 23 °C a localitats com Castelló de la Plana, Dénia o Oriola, però també a l'interior se sentirà més calor en municipis com Sogorb, on podrien assolir-se els 24 °C.

Aquesta pujada de les temperatures és conseqüència de la massa d'aire que es manté estable i que prolongarà aquesta tendència fins al canvi de comportament tèrmic de dimecres. Així, s'esperen les temperatures més elevades entre dilluns i dimarts, causades per l'entrada del ponent, quan es podrien superar els rècords registrats fins ara. Aquest episodi càlid no tindria precedents al territori valencià i no es tractaria només de registres històrics en municipis puntuals, sinó que es podria sobrepassar la temperatura mitjana de tot el territori registrada en un mes de desembre.

Temperatura mitjana a la Comunitat Valenciana al desembre des del 1950
Temperatura mitjana a la Comunitat Valenciana al desembre des del 1950 / À Punt Oratge

Aquesta anomalia podria suposar una diferència entre 8 °C i 10 °C en la mitjana habitual d'aquestes dates, segons el registre històric que va començar el 1950. La temperatura mitjana de la Comunitat Valenciana podria superar dimarts els 17 °C, amb termòmetres que podrien fregar els 30 °C a comarques com la Costera o la Ribera. Així, localitats com València, Alacant o Parcent (Marina Alta) podrien superar fins en tres graus els rècords de màximes registrats mai.

Dimecres donarem per acabat finalment aquest episodi càlid, amb l'arribada d'un front que obrirà les portes a una massa d'aire fred. Les temperatures cauran de 4 °C a 7 °C i les mínimes es registraran a última hora del dia.

També et pot interessar

stats