Districte Talent: el projecte del Consell per a impulsar la formació tecnològica i digital

La iniciativa permetrà formar 15.000 joves durant un any i té un pressupost de tres milions d'euros

El director de Tecnologia, Josh Giegel, i de la directora d'Experiència de Passatgers, Sara Luchian, han provat de primera mà el prototip d'Hyperloop
Imatge d'un projecte tecnològic valencià / À Punt NTC

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de Districte Digital, posa en marxa el projecte Districte Talent, un projecte de formació i foment d'ocupació tecnològica i digital a la Comunitat Valenciana. La iniciativa sorgeix per a atendre la falta de mà d'obra qualificada necessària en el sector de la nova economia.

L'objectiu del programa és formar 15.000 professionals en tres anys per a reduir la desocupació juvenil i dotar els ajuntaments d'instructors i d'eines per a formar els seus joves en professions de futur. Com a conseqüència, l'ambiciós programa pretén aconseguir que la Comunitat Valenciana siga un territori referent en formació digital operativa.

La inversió durant el primer any serà de tres milions d'euros. Aquest mes de gener es farà la licitació per a triar l'empresa que porte la coordinació del projecte per tal que els primers cursos s'impartisquen al mes de maig. Districte Talent oferirà una plataforma física i digital adaptada a les necessitats del mercat que donarà programes de formació intensius de curta durada amb professorat especialitzat.

El model es basarà en la col·laboració publicoprivada, integrant universitats, associacions empresarials, centres de formació professional ocupacional de Labora i empreses d'economia digital, com ara l'Academia 42 de la Fundació Telefónica.

Districte Talent també funcionarà com a observatori permanent de nous treballs de futur i servirà de pont entre centres formatius i empreses. Inclourà, a més, un programa d'actes formatius i divulgatius i organitzarà fires de treball dirigides a joves de 18 a 24 anys, persones aturades de llarga duració i professionals que vulguen adquirir noves competències tècniques.

El director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat (SPTCV) i CEO de Districte Digital, Antonio Rodes, ha assegurat que es pretén “impulsar una gran factoria de formació i foment d'ocupació tecnològica i digital en el conjunt de la Comunitat Valenciana". Segons Rodes, "ja hem sondejat alguns estudiants sobre l'oportunitat d'aquest projecte i he de dir que ha tingut un gran acolliment”.

També et pot interessar