Les distraccions al volant originen el 32% dels accidents mortals a les carreteres valencianes

La Direcció General de Trànsit posa en marxa una campanya especial per a lluitar contra les distraccions al volant.

Les distraccions al volant originen el 32% dels accidents mortals a les carreteres valencianes
Les distraccions al volant originen el 32% dels accidents mortals a les carreteres valencianes

Les distraccions al volant són la principal causa dels accidents a les carreteres espanyoles. Des de primeries d'any, el 32% dels accidents mortals a les carreteres de la Comunitat Valenciana han sigut a causa d'alguna distracció, mentre que l'any 2017 les distraccions foren el factor concurrent en el 31% dels accidents mortals. Concretament, utilitzar el telèfon mòbil multiplica per quatre la possibilitat de patir un accident de trànsit.

La conducció amb factors de distracció ha sigut determinant del 28% dels sinistres mortals durant el 2018 en la província d'Alacant; del 41% dels accidents de la província de Castelló; i del 31% en la de València.

Així ho ha assenyalat el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, després d'haver visitat un dels controls de la Direcció General de Trànsit (DGT), que des de hui fins al dia 23 desenvolupa la campanya de vigilància i control de distraccions al volant.

En aquesta iniciativa col·labora l'associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques, ASPAYM, per tal de conscienciar els conductors sobre les possibles conseqüències d'aquestes conductes al volant.

L'ús del mòbil al volant, una infracció greu

Parlar, escriure missatges i buscar música amb el mòbil són accions cada vegada més habituals, que suposen un risc equiparable amb la conducció amb excés d'alcohol, ha assenyalat Fulgencio.

Després de parlar amb el mòbil durant un minut i mig -fins i tot, amb mans lliures- "es deixen de percebre el 40% dels senyals" ha dit el delegat, que també ha advertit que l'ús del telèfon mòbil pels vianants genera distracció i risc d'atropellament.

Utilitzar el mòbil és una infracció greu, sancionada amb multa de 80 a 200 euros i la pèrdua de 3 punts. Parlar amb una víctima d'accident pot ajudar els conductors a prendre consciència del perill.

Altres causes freqüents de distracció són fumar al volant, que pot fer que es multiplique per 1,5% el risc de patir un accident, també mirar o llegir un mapa i inclús tractar de traure un insecte del cotxe.

La campanya de la DGT per a lluitar contra les distraccions al volant, que ha començat hui, acabarà diumenge. Faran controls en totes les carreteres espanyoles, especialment en les secundàries.

També et pot interessar

stats