Les distraccions al volant estan darrere del 40% dels sinistres a la Comunitat Valenciana

El govern estatal s'ha compromés a reduir a la meitat les morts a les carreteres la pròxima dècada.

Les xifres dels accidents de transit a les carreteres valencianes.
Les xifres dels accidents de transit a les carreteres valencianes. / Marta Galindo (À Punt NTC)

Aquest diumenge es commemora el Dia Mundial de la Memòria de les Víctimes del Trànsit. En aquesta línia, el Consell de Ministres ha aprovat aquesta setmana una sèrie de mesures que busquen "millorar la seguretat de tots els usuaris de la via pública" i s'ha marcat com a objectiu reduir a la meitat el nombre de víctimes i de ferits greus en accidents de trànsit.

Enguany aquesta data vol honrar i recordar totes les persones mortes a la carretera, donar suport als supervivents i actuar per a oferir una millor resposta després dels accidents.

Segons dades de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana, el principal factor concurrent en els accidents mortals a les carreteres valencianes ha sigut les distraccions, presents en un quaranta per cent dels sinistres, per davant de la velocitat i el consum de drogues.

El 2020 ja han mort en accidents de trànsit 66 persones al territori valencià, 12 menys que en el mateix període del 2019. Més de la meitat, el 58%, han sigut usuaris vulnerables: 23 motoristes, 12 vianants i 3 ciclistes.

L'any passat es registraren 99 víctimes mortals en accidents de trànsit a la Comunitat Valenciana, un 25% menys que el 2018. Més de la meitat de morts tenien entre 25 i 54 anys i el 83% eren homes.

També et pot interessar

stats