Les distraccions pel mòbil són la causa principal dels accidents mortals a les carreteres valencianes

Entre els motius més freqüents de distracció al volant figuren l'ús del telèfon, que multiplica per quatre el risc de patir un accident, fumar o la utilització de navegadors

Voluntaris de l'Associació de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats Físics han conscienciat als conductors sobre el greu risc de les distraccions
Voluntaris de l'Associació de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats Físics han conscienciat els conductors sobre el greu risc de les distraccions / Twitter: @DGobiernoCV

La distracció està darrere de la meitat dels accidents mortals a les carreteres valencianes aquest estiu. Ha sigut el factor concurrent en cinc dels deu sinistres mortals que s'han registrat a la Comunitat Valenciana des de l'1 de juliol fins al 31 d'agost.

Entre les causes més freqüents de distracció al volant figuren l'ús del telèfon, que multiplica per quatre el risc de patir un accident, fumar o la utilització de navegadors.

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha indicat que les distraccions ja són el "factor concurrent més freqüent", per davant del consum d'alcohol i drogues i de l'excés de velocitat.

Pilar Bernabé ha visitat aquest dimecres un dels controls que està realitzant la Direcció General de Trànsit dins de la campanya de vigilància i control de les distraccions al volant que es desenvoluparà fins al 13 de setembre.

A més velocitat, menys temps de reacció

Com més gran és la velocitat del vehicle, menys marge de reacció té el conductor en cas d'imprevistos i més convenient resulta que es concentre totalment en la tasca de conduir i tracte d'evitar les possibles distraccions.

De manera que, "la distracció i la velocitat es converteixen en un binomi que augmenta molt significativament els nivells de risc durant la conducció", ha dit Bernabé.

Balanç de la campanya d'estiu

La delegada també ha repassat les dades de la campanya de trànsit de l'estiu. Del passat 1 de juliol al 31 d'agost, dotze persones han perdut la vida en les carreteres valencianes.

En el mateix període del 2021, van ser nou i en comparació amb el 2019, últim any prepandèmic, amb dades de circulació en carretera similars a l'actual, el nombre de morts ha disminuït en quatre.

Des de principi d'any s'ha incrementat el nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit. Són un total de 54 des de l'1 de gener fins a l'actualitat enfront, de les 48 que es van produir en el mateix període de l'any anterior.

També et pot interessar

stats