Es disparen les vendes de ventiladors i aires condicionats i els instal·ladors no donen l’abast

Per a moltes persones, aquests aparells són l’única forma de poder agafar el son durant les onades de calor

Dues dones mirant ventiladors en una tenda d'electrodomèstics / À Punt NTC

No han fallat les previsions. És el dia més calorós a la Comunitat Valenciana, que s'ha capbussat de ple en eixa onada de calor que afecta bona part de la resta d'Espanya. Els termòmetres estan disparats dia i nit, i en alguns punts a la nit no es baixarà dels 28 ºC. 

Davant d'aquest panorama, bullen les consultes i es disparen les vendes de l'arsenal d'electrodomèstics per a combatre la calor. Les xifres d'aquest mes, com els termòmetres, estan pels núvols.

Eduardo Vives, venedor d'Euronics a Torrent, afirma que les vendes en la secció de ventilació s'han disparat un 133% i en aires condicionats, en un 135% durant els primers 9 dies de juliol. El producte estrela és l’aire condicionat portàtil, que en aquest establiment s'ha esgotat. El secret del seu èxit és que no necessita instal·lació.

També és molt difícil trobar un instal·lador d’aire condicionat, perquè aquests dies no donen l'abast per a cobrir tota la demanda que els ha arribat de colp. En diuen "efecte xampany". Diego Sania, president d'AVICLIMA (l'Associació Valenciana d'Instal·ladors i Mantenidors de Climatització i Fred), diu que la faena en el sector s'ha incrementat un 300%, especialment en la instal·lació d’equips domèstics. “Estem desbordats”, assegura. 

També et pot interessar

stats