Disminueixen un 7% els joves que ni estudien ni treballen a la Comunitat Valenciana en el quart trimestre de 2018

El territori valencià és el quart on s’ha produït una major davallada, després d'Extremadura, Madrid i Múrcia.

Europa Press
Europa Press

El nombre de joves de la Comunitat Valenciana que ni estudien ni treballen ha descendit un 6,86% en el quart trimestre de 2018, lleugerament per damunt de la baixada nacional del 6,1% en comparació al mateix període de l'any anterior.

Es tracta de la quarta regió on s'ha produït una major reculada, després d'Extremadura, Madrid i Múrcia, respectivament.

En el conjunt d'Espanya, l'any va acabar amb un milió de joves entre 19 i 29 anys que ni estudien ni treballen, segons les dades que recull l'Enquesta de Població Activa (EPA) de l'INE. D’aquesta manera, hi ha un descens del 6,1% respecte a l'any anterior.

Creix el nombre de sí-sí

L'INE també recull dades sobre el nombre de joves de 16 i 29 anys que estudien i treballen, també coneguts com a joves 'sí-sí', en contraposició als 'ni-ni'.

En el quart trimestre de 2018 van augmentar un 16%, fins als 714.500. Encara així, la xifra segueix lluny de la registrada en 2005, any en què els 'sí-sí’ superaven la xifra d'1,1 milions de persones.

L'abandó escolar primerenc a Espanya descendeix al 17,9% en 2018

L'abandó escolar primerenc, que comprén les persones entre 18 i 24 anys i que té com a màxim el títol d'ensenyament secundari obligatori, es va situar en 2018 en el 17,9%. Aquesta és la xifra més baixa de l'última dècada, segons l’EPA.

La dada confirma el descens progressiu d'aquesta taxa des de 2008.

Per sexes, les dades reflecteixen que el 14% de les dones, de 18 a 24 anys, han abandonat el sistema educatiu de manera prematura en 2018, enfront del 21,7% dels homes, de manera que es mantenen les diferències entre tots dos sexes que s'han registrat en els últims anys.

També et pot interessar

stats