Dirigents del PSPV i Compromís compareixen com a testimonis en el cas Alqueria

Compareixen José Manuel Orengo i Concha Andrés

Palau de Justícia de València, en una imatge d'arxiu
Palau de Justícia de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'exportaveu socialista en la Diputació de València José Manuel Orengo i altres dirigents del PSPV i de Compromís compareixeran en qualitat de testimonis aquest dilluns i divendres davant el titular del jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga el conegut cas Alqueria.

D'acord amb la petició formulada per la defensa de l'expresident de la Diputació Jorge Rodríguez, compareixeran Orengo aquest dilluns a les 9:30 hores, i després d'ell l'actual secretària autonòmica d'Eficiència Energètica i exalcaldessa de Montcada, Concha Andrés. Aquest dilluns també estan citats el diputat de Compromís Xavier Rius i els exdiputats d'aquesta formació Emili Altur i Josep Bort.

El divendres dia 20 de desembre hauran de comparéixer l'exdiputada de Compromís María Pilar Moncho i Francisco Pastor Laparra.

La intenció de la defensa de Rodríguez, segons van explicar fonts del cas, era acreditar que la contractació de suposats amics en l'empresa pública Divalterra es va fer per a substituir un nombre encara major de directius de l'empresa pública Imelsa (posteriorment Divalterra) que van ser destituïts quan va canviar el govern de la corporació provincial.

També et pot interessar